سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انصاف آنلاین

نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست و شکایت از شریک کاری

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و همچنین قرارداد شراکت بین سه نفر یکی از انواع قرارداد مشارکت است. این نوع از تفاهم نامه مخصوص زمانی است که دو نفر یا بیشتر قصد دارند برای مدت مشخصی با یکدیگر همکاری و شراکت کاری داشته باشند. اگر شما سرمایه گذاری می‌کنید یا بالعکس، ایده و توان اجرای تخصص یا تخصص‌های خاصی را در حوزه کاری مشخصی دارید و سرمایه از یکی کار از دیگری است، در هر دو حالت، نمونه تفاهم نامه همکاری تجاری و متن شراکت نامه کاری اولین شرط شروع به شراکت شما است.

در ادامه مباحث این نوشته، ابتدا انواع شراکت و نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و قرارداد شراکت بین سه نفر را تعریف می‌کنیم. سپس نحوه نوشتن قرارداد بین دو نفر را بررسی خواهیم کرد. سپس تفاهم نامه همکاری بین شرکت و شخص را از نظر قانونی بررسی می‌کنیم و پس از آن، نحوه شکایت از شریک کاری را بررسی خواهیم کرد.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست؟

قرارداد شراکت کاری یکی از انواع قرارداد سرمایه گذاری است که ماده 571 قانون مدنی اجازه تنظیم و امضای آن را داده است.

اگر بخواهیم تعریفی از این قرارداد ارائه کنیم باید گفت:

«قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و بیشتر، مقدمه همکاری میان دو یا چند نفر است و برای آغاز شراکت کاری در موضوعی خاص تنظیم می‌شود و در آن، مشخصات دقیق میزان آورده هریک از شرکا، میزان سهم، میزان برخورداری از سود و زیان شراکت و همچنین شرایط فسخ قرارداد و نحوه شکایت از شریک کاری به صورت کامل مشخص و تعریف شده است.»

مشارکت مدنی

نوشتن قرارداد بین دو نفر چگونه است؟

نحوه نوشتن قرارداد بین دو نفر به این صورت است که پس از ذکر دقیق مشخصات تمامی شرکا در ماده 1 قرارداد، در ماده 2 مبلغ کامل آورده هر شریک به طور مفصل ذکر می‌شود. سپس آورده هریک از شرکا به سهم الشرکه تبدیل خواهد شد. تا این مرحله، متن شراکت نامه ساده است و لازم است جزئیات بیشتری در آن نوشته شود. طریق نوشتن قرارداد بین دو نفر به این صورت است که پس از نوشتن مشخصات، میزان آورده هر شریک و تبدیل آورده‌ها به سهم الشرکه، باید وضعیت شراکت در حالت سود و زیان مشخص شود.

مرور کلی متن قرارداد شراکت کاری بین دو نفر

در‌زمان تنظیم قرارداد شراکت خود، برای این سوالات پاسخ داشته باشید:

  1. آیا تمام شرکا در زیان وارد شده به شراکت کاری سهیم خواهند بود؟
  2. آیا همه شرکا مسئول پرداخت خسارت‌های وارد شده به اموال شراکت هستند؟
  3. میزان مسئولیت هریک از آن‌ها چقدر است؟
  4. آیا به صورت مساوی است یا با توجه به سهم الشرکه برای پرداخت ضرر و زیان اقدام می‌شود؟
  5. پولی که در شراکت رد و بدل می‌شود چگونه صرف خواهد شد؟

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، لازم است مدت زمان شراکت کاری را با دقت مشخص کنید.

همچنین لازم است در مورد ادامه شراکت نیز، قواعد روشن و مشخصی در متن قرارداد وجود داشته باشد:

  1. آیا قرارداد تمدید می‌شود؟
  2. تمدید قرارداد به صورت غیر ارادی و خود به خود است یا نیازمند توافق قبلی شرکا است؟
  3. توافق باید تا چه زمانی قبل از پایان مدت قرارداد فعلی انجام شود؟

پس از نوشتن این موارد لازم است که موضوعاتی مثل نحوه حل اختلاف قراردادی نیز بررسی شود:

  1. آیا اختلاف‌های آینده با مراجعه به دادگاه حل و فصل می‌شود؟
  2. آیا مرجعی به عنوان داور، اختلافات را بررسی و تصمیم گیری می‌کند؟
  3. مدت تصمیم گیری این مرجع چقدر است؟

نکات بالا در مورد هر‌تعداد از طرف‌های قرارداد صدق می‌کند و تفاوتی ندارد که قرارداد شراکت کاری بین دو نفر یا قرارداد شراکت کاری بین سه نفر یا حتی بیشتر از این تعداد باشد.

نمونه تفاهم نامه سه جانبه چیست؟

قبل از پاسخ به این سوال لازم است سوال دیگری را که احتمالاً برای شما پیش آمده است پاسخ دهیم.

سوال این است که فرق قرارداد شراکت بین سه نفر و تفاهم نامه سه جانبه چیست؟

برخی از حقوق‌دانان اعتقاد دارند که «قرارداد» دارای ضمانت اجرای بیشتری در مقایسه با «تفاهم نامه» است و در‌واقع، تفاهم نامه، بیشتر به عنوان یک توصیه و بیانیه شرکا است. اما واقعیت آن است که در عمل، هیچ تفاوتی میان قرارداد و تفاهم نامه وجود ندارد و مسائلی که توسط حقوق‌دانان مطرح می‌شود ارزش آکادمیک دارد و در دانشگاه‌ها مطالعه می‌شود. بنابراین، تفاوتی میان قرارداد شراکت بین سه نفر و نمونه تفاهم نامه سه جانبه وجود ندارد و خیلی درگیر عنوان قرارداد خود نباشید.

در مورد همکاری دو شرکت نیز به همین شکل است و تفاوتی میان تفاهم نامه و نمونه قرارداد همکاری بین دو شرکت و همچنین بین شرکت و شخص وجود ندارد و هر دو، قرارداد شراکت است.

تفاهم نامه همکاری بین شرکت و شخص چیست؟

گاهی ممکن است که یکی از طرف‌های قرارداد شراکت کاری یا هر دو طرف آن شرکت باشد.

معمولاً یک شرکت، سرمایه‌ای را در اختیار شخص حقیقی (فرد) قرار می‌دهد و آن شخص در موضوع خاصی که در قرارداد نوشته شده است، آن سرمایه را استفاده می‌کند و طرف‌های قرارداد در سود و زیان شراکت سهیم می‌شوند. قرارداد شراکت با بانک یکی از انواع این قرارداد است اما تفاهم نامه همکاری بین شرکت و شخص به این مورد محدود نمی‌شود و شرکت‌های خصوصی نیز می‌توانند با نوشتن قرارداد شراکت کاری اهداف خود را عملی کنند.

نمونه متن تفاهم نامه همکاری بین دو شرکت

در بالا گفته شد که ممکن است دو شرکت نیز با هم شراکت کنند و شراکت کاری محدود به دو فرد نیست. همچنین گفتیم که بین نمونه قرارداد همکاری بین دو شرکت و تفاهم نامه همکاری تفاوتی وجود ندارد. پس شرکت‌ها نیز امکان شراکت با یکدیگر را دارند.

برای شراکت بین دو شرکت نیز قرارداد شراکت نامه تنظیم می‌شود.

برای دسترسی به این نمونه قرارداد در رکلا، روی تصویر زیر کلیک کنید.

نمونه قرارداد شراکت

انواع نمونه قرارداد شراکت کاری

قرارداد یا تفاهم نامه همکاری تجاری و پروژه ای انواع مختلفی دارد. در این بخش لازم است که این قرارداد‌ها را بررسی کنیم. آنچه که در میان تمامی این قرارداد‌ها مشترک است، پرکاربرد بودن آن‌ها است. بنابراین بررسی تک‌تک آن‌ها ضروری است.

نمونه قرارداد شراکت مغازه

خیلی دور از ذهن نیست که بخواهید در یک محل کسب و کار سرمایه‌گذاری کنید یا با سرمایه شخص دیگری کار کنید یا طرفین با هم سرمایه گذاری و کار کنند. درست در همین زمان است که نمونه قرارداد شراکت بین دو نفر در مغازه ضروری می‌شود. البته نوشتن این قرارداد به شراکت مغازه در تهران یا شیراز یا مشهد و... محدود نیست. حتی اگر قرار است در یک روستای کوچک نیز شروع به شراکت کنید، موضوع تنظیم نمونه قرارداد شراکت کاری را جدی بگیرید.

ما در رکلا، شراکت نامه مغازه را به صورت doc (قابل ویرایش) و فرم pdf (قابل چاپ) برای دانلود قرار داده‌ایم. با کلیک روی تصویر زیر به آن دسترسی پیدا کنید.

نمونه قرارداد شراکت در مغازه

متن قرارداد همکاری در آرایشگاه

تقاضا برای همکاری در آرایشگاه افزایش یافته است. سالن‌های زیبایی گردش مالی بالایی دارند و این کسب و کار به یک شغل مناسب برای شراکت کاری تبدیل شده است. بدون شک، این شراکت نیز مانند هر شراکت دیگری نیازمند به نوشتن قرارداد بین دو نفر است و باید نحوه شراکت در آرایشگاه به طور کامل مشخص شود زیرا آرایشگری نیز مانند هر کار دیگری دارای سود و بالعکس دارای زیان‌های احتمالی است و اگر در ابتدای همکاری در مورد این مسایل و اختلافات احتمالی توافق شود بهتر است. برای دسترسی به قرارداد مشارکت آرایشگاه روی اینجا بزنید.

نمونه قرارداد شراکت در موسسه آموزشی

شراکت در موسسه آموزشی برای افزایش خدمات آموزشی انجام می‌شود. معمولاً مدیران موسسات برای جذب سرمایه یا گسترش حوزه‌های آموزشی، خدماتی و پروژه‌ای خود نیاز به شراکت با اشخاص دیگر دارند. بدون شک، شراکت کاری اصولی باعث افزایش درآمد شراکت آموزشی می‌شود. اما لازم است در ابتدای این شراکت، در مورد مسایلی مثل میزان آورده هریک از شرکا، میزان سهم الشرکه آن‌ها، میزان سهم هریک از شرکا در خسارات و سود‌های حاصل شده از موسسه آموزشی و همکاری پروژه ای، راه حل حقوقی ارائه شود. در یک نمونه قرارداد شراکت در موسسه آموزشی تمام این موارد نوشته می‌شود.

بعضی از موسسات آموزشی، اقدام به تولید محصولاتی مثل کتاب‌ و لوح‌های فشرده آموزشی و غیره می‌کند. قرارداد شراکت در موسسه آموزشی ممکن است در خصوص طراحی این محصولات، چاپ آن‌ها و تولید لوح فشرده انجام شود. ضمن اینکه فروش و بازاریابی این محصولات نیز اهمیت دارد و متن قرارداد همکاری فروش در این نوع از همکاری‌ها و برای شراکت در فروش امضا می‌شود.

نمونه قرارداد شراکت صادرات

کاهش ارزش پول ریالی، بسیاری از کسب و کارها به‌ویژه کسب و کارهای تولیدی را به صادرات کالا و کسب درآمد دلاری علاقه‌مند کرده است. درآمد بالای این نوع شراکت کاری نیز، بسیاری از سرمایه گذاران و علاقه‌مندان به افزایش درآمد را به سمت خود سرازیر کرده است. قرارداد شراکت صادرات به عنوان یکی دیگر از قرارداد‌های شراکت است که در این نوع از کسب و کار بیشتر از هر شراکت کاری دیگر ضروری است. اهمیت این موضوع از آن جهت است که حجم مالی در گردش در این نوع از شراکت‌ها قابل توجه است و عدم توجه به چارچوب‌های حقوقی اولیه مورد نیز، عاقلانه نیست.

واردات نیز از این موضوع مستثنی نیست و هزینه‌های بالایی که از ابتدای ورود کالا به کشور تا زمان بازاریابی و فروش محصول وجود دارد سرمایه بالایی طلب می‌کند و قرارداد شراکت در واردات کالا بخش جدانشدنی شراکت کاری در این حوزه است.

قرارداد شراکت رستوران

هزینه‌های بالای خرید تجهیزات و نصب آن در رستوران‌ها و فست فود‌ها در کنار هزینه‌هایی که برای خرید یا اجاره محل کار پرداخت می‌شود و همچنین هزینه‌های قابل توجهی که هرماه صرف پرداخت به نیرو‌های انسانی و کارگران رستوران یا فست فود می‌شود شراکت کاری در این کسب و کار را دشوار کرده است. نمونه قرارداد مشارکت رستوران و نمونه قرارداد مشارکت فست فود در این راه، خیال شما را راحت می‌کند. در این قرارداد از میزان آورده هریک از شرکا صحبت می‌شوید. اینکه کدام شریک سرمایه گذاری کرده است و چه هزینه‌هایی صرف خرید یا اجاره محل کار و تجهیزات شده است اهمیت زیادی دارد. در قرارداد شراکت رستوران وظایف هریک از شرکا نیز تعیین می‌شود. تا هیچ کوتاهی از سوی شریک انجام نشود و برای هرگونه قصور یا تقصیری مبلغ جبران خسارت تعیین خواهد شد.

قرارداد شراکت میوه فروشی

پیشه تره بار و میوه فروشی یکی از مشاغل سنتی و یک نیاز تمام نشدنی است. ضرورت‌های تغذیه‌ای و بالارفتن سطح اطلاع مردم سبب شده است که توجه آن‌ها به نیاز‌های زیستی و فیزیولوژیکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت قلب بیشتر شود. اگر شما قصد دارید با کمک یک یا چند فرد دیگر از این بازار مستعهد و پول‌ساز نهایت استفاده را ببرید در ابتدای همکاری خود، نمونه قرارداد شراکت میوه فروشی تنظیم و امضاء شود و این شراکت را عاقبت به‌خیر کنید.

قرارداد شراکت در وب سایت

این روز‌ها بسیاری از کسب و کار‌ها اینترنتی شده است. توجه مردم به اینترنت و تعداد افرادی که روزانه از یک وب سایت دیدن می‌کنند بسیار بیشتر از مراجعین به یک مغازه است و حتی مغازه‌دارها نیز این موضوع را متوجه شده‌اند. شراکت نامه سایت برای آن دسته از شرکا است که می‌خواهند با ایجاد یک وب سایت، تولیدات یا خدمات خود را به کاربران بفروشند. ممکن است یکی از طرف‌های این قرارداد برنامه نویس باشد و طرف دیگر آن، سرمایه گذار باشد و قصد ارائه خدمات یا تولیدات خود را از طریق وب سایت داشته باشد. در هر دو صورت با توجه به اینکه مسائل مالی در این حوزه قابل توجه است، نوشتن شراکت نامه سایت و تعیین تمام شرایط و احتمالات، اهمیت زیادی دارد.

دو شرکت

شکایت از شریک کاری

ممکن است در مراحل اجرای نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر اختلافات کاری و پولی آغاز شود و شکایت از شریک کاری ضروری باشد. برای شکایت از شریک کاری خود عجله نکنید. روند رسیدگی در دادگاه‌ها بسیار طولانی و زمان‌بر است. توصیه ما این است که اگر هنوز قراردادی تنظیم نشده است، در زمان تنظیم قرارداد، مرجع حل اختلاف را، داوری انتخاب کنید و بهتر است که داور، یک شخص مورد اعتماد دو طرف باشد و در زیر قرارداد، وظیفه داوری را قبول کند. اما اگر قبلاً قرارداد تنظیم کرده‌اید و حالا قصد شکایت از شریک کاری خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حل و فصل اختلاف از طریق سازش را در الویت قرار دهید و در صورتی که امکان سازش وجود ندارد دادخواست الزام به انجام تعهد تنظیم کنید و به دادگاه تقدیم شود.

در صورتی که پس از صدور حکم به نفع شما، شریک مجدداً از انجام وظایف قرارداد شراکت کاری خودداری کرد، فسخ شراکت مغازه یا هر قرارداد شراکت دیگری که دارید، راه دوم شما است. در این صورت باید دادخواست فسخ قرارداد شراکت را به دادگاه تقدیم کنید.

نمونه قرارداد فسخ شراکت مغازه قانونی است؟

با توجه به اینکه قرارداد‌های شراکت، از قرارداد‌های لازم است و طرف‌های شراکت کاری به تنهایی و جز در حدود قرارداد، حق فسخ آن‌ را ندارند، نمونه قرارداد فسخ شراکت مغازه از نظر قانونی مصداقی ندارد. اما در صورتی که طرفین قرارداد، با اتفاق نظر، قصد پایان دادن به نمونه قرارداد شراکت کاری بین دو نفر را داشته باشند، می‌توانند یک اقرارنامه در‌خصوص پایان شراکت کاری خود تنظیم و امضا کنند. اگر فقط یکی از چند شریک، به دلیل اختلاف در شراکت مغازه قصد فسخ قرارداد را دارد باید مطابق مراحلی که قبلاً گفته شد عمل کند و دادخواست فسخ قرارداد شراکت، برای رسیدگی به دادگاه ارسال شود.

پیشنهاد ما

رکلا چند نمونه قرارداد شراکت در دو نسخه word (قابل ویرایش) و pdf (قابل چاپ) تنظیم کرده است.

با کلیک روی تصویر زیر به این قرارداد‌ها را دانلود کنید.

 

منبع : قرارداد شراکت